Kom zelf in actie

Opbrengsten van acties van scholen, instellingen, verenigingen, bedrijven of particulieren zijn een belangrijke bron van inkomsten van SAC.
Wilt u een actie gaan houden om de toekomst van kinderen in India te helpen verbeteren? Vrijwilligers van SAC zijn gaarne bereid u daarbij te ondersteunen door het houden van voordrachten over India en de projecten van onze stichting. Ook kunnen zij in samenwerking met u een actie organiseren.
SAC heeft een variëteit aan informatiemateriaal beschikbaar. Zo hebben Corrie en Piet Delhoofen twee prachtige films gemaakt ter illustratie van het werk van Stichting Actie Calcutta. De titels van deze films zijn: “Naar school in India” en “Door scholing meer kans”.
Deze films lenen zich uitstekend als intro voor groepsgesprekken op scholen of andere bijeenkomsten met als doel het werk van de Stichting Actie Calcutta te leren kennen en onder de aandacht te brengen.

Bovendien heeft SAC enkele korte filmpjes op YouTube gezet, waarin een indruk wordt gegeven van de reiservaringen van SAC-medewerkers. U kunt deze filmpjes bekijken via: http://www.youtube.com/  In de zoekbalk kunt u dan “actie calcutta” tikken.

 


Onderstaand vindt u het overzicht van het informatiemateriaal dat beschikbaar is ter ondersteuning van de activiteiten.
U kunt dit materiaal downloaden (door het aanklikken van het PDF-icoontje) of aanvragen via het contactformulier. Voor bestellingen vragen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 2 per zending.

Downloaden   Bestellen
Voor nieuwsbrieven zie pagina Nieuwsbrieven

€0

SAC folder deel 1 en 2

 

€0

Informatieboekje 1. ” Het werk van de Stichting”

€2

Informatieboekje 2. ” India, een land met grote verschillen”

€2

Informatieboekje 3. ” India, geschiedenis en cultuur”

€2

Poster: “Geen kinderarbeid  maar naar school”

€0

DVD “Naar school in India”

€3

DVD “Door scholing meer kansen

€3


Aanbod: Een informatieavond of -middag over India.

Hoe komt het dat er in India nog steeds ca. 300 miljoen armen wonen?
Waardoor is die sterke tegenstelling rijk-arm ontstaan?
Waarom is die zo moeilijk op te lossen?
Waarom is hulp van SAC voor onderwijs nog steeds zo hard nodig?
Waarom gaat SAC steeds meer de kinderen van inheemse tribes (volksstammen) helpen? Wie zijn dat? Waar wonen ze en hoe leven ze?
Allemaal vragen waar u misschien meer van zou willen weten. Wij kunnen over bovengenoemde vragen een avondvullend programma aanbieden. Met film, discussie en uitleg!
Wij kunnen dit verzorgen voor een groep, bij voorbeeld voor huiskamergesprekken, discussieavonden in kerken, wereldwinkels, bibliotheken, scholen en verenigingen, ook voor jongeren- vrouwen- en ouderengroepen. Kortom, overal waar belangstelling is en waar mensen ook onze stichting willen steunen.
Hulp nodig bij actie voeren voor SAC? Wij komen graag helpen!

Voorbeelden van acties

Cadeau-idee
Wij waren 40 jaar getrouwd en hebben feest gevierd onder het motto :”Dank voor het leven”. Daar waren veel redenen voor. Onder meer dat wijzelf en onze kinderen konden/mochten studeren. Daardoor was onze toekomst en is hun toekomst goed verzekerd. Dát is het grootste geschenk op zo’n bruiloftsfeest.
We wilden geen cadeaus: na 40 jaar huwelijk komt de tijd van ‘ontspullen’!
In de uitnodiging aan onze familie en vrienden meldden wij daarom dat hun eventuele huwelijksgift ten goede zal komen aan onderwijs aan kansarme kinderen in India.
Er werd gul gegeven! In overleg met SAC wordt dit bedrag besteed in het Kunjbona hostel in de Indiase deelstaat Jharkhand. Hier kunnen nu 5 kinderen 6 jaar lang naar school!
Heeft U ook iets te vieren in de komende tijd, misschien is dit dan een goede cadeautip.
Wij kunnen u foldermateriaal, DVD en andere info opsturen.