Jarenlang gesponsord door SAC en nu leraar!

Santosh

 

Een werkbezoek van SAC aan het Calcutta Social Project

Santosh2

In februari jl bracht SAC een werkbezoek aan het Calcutta Social Project. Dit Calcutta Social Project (CSP) vangt al ruim 40 jaar straatkinderen uit Calcutta op en geeft hen onderwijs.
Voor een klein aantal kinderen is er zelfs een hostel waar ze voedsel en onderdak krijgen.
SAC sponsort al jaren onderwijs en opvang van straatkinderen bij dit CSP.
De lessen worden gegeven met behulp van een schoolbord en een stuk zeil op een stoep, in een park of in een buurthuis.
In dit CSP ontmoette SAC Santosh Dash.

 

 

Santosh Dash vertelt zijn verhaal

Santosh3
Mijn vader stierf in 1997 toen ik 5 jaar oud was. Mijn moeder lijdt aan epilepsie. Wanneer ze een epilepsieaanval krijgt, is ze ongeveer 5 à 10 minuten bewusteloos.
Om mij te kunnen onderhouden ging mijn moeder werken als schoonmaakster. Daarmee was ze niet in staat om de kosten voor mijn studie te betalen, maar ze zorgde toch dat het voor elkaar kwam.

In 2002 kwam ik in contact met het CSP toen het een straatproject startte in een buurthuis. Een leraar vroeg me om aan het project mee te doen. Daar begon ik te leren! Vanwege mijn goede resultaten ging het CSP mij vanaf klas 5 financieel ondersteunen. Dankzij de hulp van het CSP haalde ik klas 10 en klas 12 zelfs met lof!

Toen ik zelf in klas 12 zat, was ik straatwerker en begon ik met lesgeven in het Harish Mukherjee Centre.
Nadat ik klaar was met de studie, sloot ik me aan bij het inloophuis van het CSP als verzorger en docent van de brugcursus. Ik ben nu dus zelf leraar en studeer door voor mijn bachelor of Education.

Santosh4

Ik bedank het CSP omdat zij mij steeds hebben ondersteund. En ik besef dat dit mogelijk was dankzij jarenlange sponsorschappen van SAC.
Daarom wil ik de sponsors van SAC hartelijk bedanken dat zij studenten zoals ik de mogelijkheid geven om te studeren en ons daardoor zo weten te inspireren!
Santosh was leerling bij het Calcutta SocialProject.
En nu is hij daar zelf leraar!