Hoe wilt u doneren?

Op het donatieformulier kunt u voor uw bijdrage kiezen uit een aantal betaalmogelijkheden. Alleen bij iDEAL kunt u na Stap 3 direct geld overmaken, bij de andere opties betreft het slechts een aanmelding voor donatie. Na aanmelding wordt er persoonlijk contact met u opgenomen.

Wat is een machtiging?

Via een machtiging geeft een privépersoon (uzelf) aan het goede doel de mogelijkheid geld af te schrijven van zijn of haar bank- of girorekening ten behoeve van het goede doel. Deze gelden zullen dus door Stichting Actie Calcutta (SAC) bij u geïncasseerd gaan worden. Dit kan eenmalig geschieden (eenmalige machtiging) of doorlopend (per maand, per kwartaal of per jaar) tot wederopzegging.
Het machtigingsformulier wordt na aanmelding door de stichting aan u per post toegezonden.
Het intrekken kan bij ons heel eenvoudig per brief, per e-mail of telefonisch.

Voor de machtigingenoptie geldt bij SAC bovendien dat de donateur een machtiging MOET ondertekenen en faxen of opsturen per post alvorens tot incasseren kan worden overgegaan. Naast de consumentenbond is ook SAC tegen het incasseren van gelden via een machtiging waarvoor nooit een handtekening is afgegeven en die alleen per email is verstuurd.

Zelf per bank overmaken (Internetbankieren)

U kunt uw bijdrage voldoen door overmaking:

– op bankrekening NL92 INGB 0003 9742 00 (heeft onze voorkeur)

– of eventueel op bankrekening NL20 DEUT 0549 6201 68

t.n.v. Stichting Actie Calcutta.

Eventueel kunt u ook zelf uw bank machtigen tot het overmaken van de periodieke overboeking. Bij uw bank kunt u weer eenvoudig deze machtiging intrekken.

Wat is iDEAL? (bedoeld voor incidentele giften)

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.
Zie verder de website van iDEAL.

Lijfrenteschenking

Een lijfrenteschenking, ofwel periodieke gift, is in feite geen manier van betalen maar een manier van schenken. Deze giften zijn voor de inkomstenbelasting volledig aftrekbaar, zonder dat er rekening hoeft te worden gehouden met een aftrekdrempel of maximum aftrekbaar bedrag. Zie verder Giften en belasting.